Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Захиром Танином, специјалним изаслаником генералног секретара Уједињених нација и шефом Мисије УН на Косову и Метохији.

Beograd, 9. avgusta 2017. — Sef UNMIK-a Zahir Tanin tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Председник Вучић и Танин размотрили су актуелну политичку и безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, уочи седнице Савета безбедности Уједињених нација 16. августа, на којој ће бити представљен тромесечни извештај о раду УНМИК.

Двојица саговорника су се сагласили да је присуство Мисије УН веома важно за одржавање стабилности на Косову и Метохији, како кроз доследну примену Резолуције 1244 УН, тако и кроз ангажовање да се реализују договори постигнути у оквиру Бриселског дијалога.

Шеф УНМИК је указао на неопходност наставка дијалога Београда и Приштине. Председник Вучић и Танин су такође истакли и важност вођења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

Beograd, 9. avgusta 2017. — Sef UNMIK-a Zahir Tanin tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Размотрени су и начини како УНМИК, у оквиру свог мандата, може да допринесе решавању конкретних питања са циљем унапређења свакодневног живота Срба, Албанаца и других на КиМ.

У разговору председника Вучића и Танина констатовано је да је сарадња државних органа Србије и Мисије УН добра.

Служба за медије председника Републике

Тагови: ; ;