Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур рекао је да је у Сребреници позитивна и оптимистична атмосфера и да очекује да ће бити и добри резултати рада начелника општине Младена Грујичића.

«Мој мандат ускоро истиче и до 1. септембра имам задатак да проверим зашто власти БиХ нису испоштовале дато обећање и обезбедиле средства Сребреници која су јој обећале на инвестиционо-развојној конференцији пре две године», рекао је Мур након разговора са Грујичићем, преносе бањалучки медији.

 

Мур је изјавио да на подручју ове општине заједно, мирно и без икаквих међусобних инцидената живе Срби и Бошњаци, да сви имају иста права и да деца заједно похађају школу, што треба да буде пример многима у БиХ.

Посебно је захвалио Грујичићу и општинској власти што су допринели да обележавање годишњица страдања 11. и 12. јула на подручју ове општине протекне мирно и достојанствено, иако је било најава о могућим инцидентима.

Шеф Мисије ОЕБС-а са начелником Сребренице разговарао је о стању у овој средини и пројектима који се реализују, преноси РТРС.

«Сребреница је у свету позната општина по својој тужној прошлости, али је 2017. године прича о Сребреници веома позитивна, што треба посебно истаћи», оценио је Мур.

Према његовим речима, у Сребреници је веома динамично.

«Реализују се многи пројекти о којима смо раније разговарали. Овде је позитивна и оптимистична атмосфера и очекујем да ће бити и добри резултати рада начелника Грујичића који је стално на терену са грађанима. Одлази и у бошњачка села и имали смо веома добру сарадњу, а очекујем да ће тако бити и када дођу моји наследници на чело Мисије ОЕБС-а», додао је Мур.

Грујичић је рекао да је имао добру сарадњу са Муром, али и са канцеларијом ОЕБС-а у Сребреници и да је захваљујући њиховој подршци реализовано или покренуто више различитих пројеката у овој општини.

Истакао је да очекује да ће бити успостављена добра сарадња и са будућим шефом ОЕБС-а у БиХ, јер су поштовање људских права и развој демократије цивилизацијске вредности које ова општина жели да негује.

Тагови: ; ;