Припадници 37. механизованог батаљона Треће бригаде Копнене војске Србије учествују на тактичкој вежби с бојним гађањем Западног војног округа у Русији.

То је саопштило Министарство одбране Србије.

У току вежбе, која је почела 6. августа на полигону „Кириловски» у Виборском рејону Лењинградске војне области, српски војници су са својим руским колегама извршили марш и поседање додељеног рејона у условима дејствовања диверзантских група и незаконитих оружаних формација непријатеља, извели извиђачко-истраживачка дејства у додељеној зони одговорности, затим еластичну одбрану и уништавање ваздушно-десантних група и обухватних одреда непријатеља, наводи се у саопштењу српског министарства.

Осим унапређења нивоа обучености за извршавање наменских задатака, циљ вежбе је јачање интероперабилности двеју војски, а вежба представља својеврсну прилику за усаглашавање стандарда за извођење заједничких тактичких вежби у будућности, додаје се у саопштењу.

Припадници Копнене војске Војске Србије су једини припадници страних оружаних снага на овој вежби. На вежби се користе опрема, наоружање и возила којима су опремљени припадници оружаних снага Руске Федерације. Српски војници данас ће одиграти и фудбалску утакмицу са руским колегама, саопштено је.

Тагови: ;