Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер и девет чланова његове делегације  су потрошили 27.000 евра на лет из Брисела до Рима  користећи приватни авион, извештава телевизијски канал Скај Њуз , позивајући се на податке које је објавила Европска комисија.

Документи објављени од стране организације за људска права Ацес Инфо, који су имали увид и приступ информацијама, показују да су за два сата путовања приватном авионом у фебруару ове године, Јункер и његова делегација потрошили 26 хиљада и 351 евра.

У италијанској престоници, шеф Европске комисије и чланови његовог тима су се састали са тадашњим премијером Италије Матео Ренцом.

Према Бриселу, ови трошкови одговарају правилима Европске комисије, према којима чланови Комисије могу да лете приватним авионом у одсуству одговарајућих комерцијалних летова.

Као што је наведено од стране заменика портпарола Европске комисије Мине Андрејеве, у овом случају «није био доступан погодни комерцијални лет, који се уклапа у распоред председника и делегације (ЕК).»

Међутим, канал наводи да од аеродрома у главном граду Белгије до Рима свакодневно има осам летова.

Тагови: ; ; ;