Због усташког поздрава на концерту у Слуњу, певач Марко Перковић Томпсон ће се пред прекршајним судијом појавити тек након што му полиција достави оптужни предлог, кажу у карловачкој полицији.

Портпаролка карловачке Полицијске управе Сенка Старовешки истиче да је Томпсон за кршење јавног реда и мира процесуиран у редовном, а не хитном поступку.

«Наша је обавеза да 50-годишњег прекршитеља обавестимо да је починио прекршај и о правима која има, у складу са Прекршајним законом. То значи да му оптужни предлог мора бити уручен на адреси у Сплитско-далматинској жупанији, а тек након тога иде на Прекршајни суд», рекла је Сенка Старовешки агенцији Хина.

У среду је полиција потврдила да је против Марка Перковића Томпсона поднет оптужни предлог због кршења Закона о прекршајима против јавног реда и мира приликом наступа на концерту који је у суботу одржан у Слуњу у склопу обележавања акције «Олуја».

О тој пријави Томпсон, бар до сада, није давао изјаве за јавност, али је на свом Фејсбук профилу јуче поставио снимак песме «Бојна Чавоглаве», која почиње усташким поздравом.

«Поздрав уз песму која је настала у Домовинском рату», навео је Томпсон који је написао и усташки поздрав «За дом спремни».

Против Томпсона је јуче поднета пријава због кршења Закона о прекршајима против јавног реда на концерту у Слуњу, наводи Вечерњи лист.

Вечерњи лист наводи да ће се даљом истрагом утврдити идентитет евентуалних других људи које су током концерта у Слуњу 5. августа реметили јавни ред и мир.

Томпсонов менаџмент је данас саопштио да он никада није кажњен због певања песме «Бојна Чавоглаве». Против Томпсона је, објашњавају, поденесена прекршајна пријава због певања те песме 2016. у Книну, али он није прекршајно кажњен јер је поступак у току.

Наводе и да је Перковић ту песму изводио током последњих 27 година на хиљаде пута а никада није био кажњен нити пријављен осим на тој прослави «Олује» у Книну прошле године, пренео је Јутарњи лист.

 

Танјуг/РТС

Тагови: ; ; ; ;