Председник Србије Александар Вучић констатовао је да многе западне земље желе слабљење снаге и позиције Владе Србије и слабљење неговог ауторитета као председника државе «зато што би тада другима било лакше» и како би Србија била лака монета за поткусуривање, пренела је руска агенција РИА Новости.

То се може видети из изјава разних представника администрација западних земаља. На питање како види медијске наводе да је амерички званичник Брајан Хојт Ји поручио српској опозицији да на изборе иду у једној колони како би га срусили, Вучић је рекао да нема потврду да се то заиста догодило, али и да не види зашто би се издвајао само представник америчке адмнинистрације.

— Имате више представника различитих западних администрација. Они знају да неки не могу да победе, јасно им је. И, не желе они не знам чију победу, већ желе слабљење владе Србије, слабљење личног ауторитета мог, као председника, зато што би тада другима било лакше — рекао је председник.

-Ми смо данас под великим притиском великих сила, ја то по први пут на овакав начинм говорим. Више је немогуће да се појавите било где на западу а да вас не питатју за Русе, да вам Руси не замерају што нешто нисте урадили, а што они сматрају да је интерес, а против чега је запад… Мислим да је највећа тековина коју смо успели да успоставимо у последњих пет година — да имамо независну земљу и независну државу, суверену државу у одлучивању — назначио је председник Републике.

Kако је рекао, ми данас не питамо амбасадоре страних земаља шта ћемо да напишемо у декларацијама, резолуцијама и другим актима.

-Некад су дневни ред за седнице владе прво пријављивали у поједињеним амбасадама о чему постоје службене белешеке,а тек су она ишле на седницу владе. Стидео бих се да сам у томе учествовао. Данас сам поносан што Србија јесте независна у свом одлучивању — закључио је Вучић.

 

Тас/Пинк.рс

Тагови: ; ; ;