После краћег затишја, пожари у Црној Гори опет гутају шуме готово на све стране. Ватрогасци су надљудским напорима успели да заштите куће на подручју Крашића и у околини Цетиња, али ватра је захватила огромне комплексе шума на Проклетијама, где пожаре могу да угасе само специјализовани, моћни авиони којих у Црној Гори нема.

 

На подручју НП «Проклетије» букти на неколико места, као и на подручју НП «Дурмитор».

Ватра је захватила и огромне површине на територији Трмања и Радовча, а ватрогасци засад пожар држе подаље од кућа и објеката.

«Неприступачан терен не дозвољава гашење пожара» — каже командир Службе заштите главног града Андрија Чађеновић. На подручју Подгорице, гори на Вјетернику у Братоножићима, као и на караули Јагода.

Јак ветар разбуктао је три пожара на територији општине Тиват — на Топлишу, изнад Гошића и изнад Горњих Крашића. Све екипе Службе заштите и спасавања Општине Тиват и Добровољног ватрогасног друштва «Кртоли» из Радовића су на терену и покушавају да контролишу ватру која гори на неприступачном терену, тако да се пожар ефикасно може гасити само из ваздуха.

Пожар се примакао првим кућама у насељу Маслињак.

Тагови: