УКОЛИКО се покаже да ће истрага о паљењу аутомобила Драгише Миловића и Оливера Ивановића остати јалова, поднећемо тужбе за надокнаду штете против свих које сматрамо одговорним, пре свега против општина Косовска Митровица и Звечан које су биле дужне да то спрече. Тужба ће бити поднета и против Владе Косова — поручио је адвокат Небојша Влајић, на конференцији за новинаре.

Он је у четвртак најавио да ће од «полиције Косова и Регионалне станице север тражити одговор на питање колико је за 17 година на КиМ, северном Космету и у северној Косовској Митровици запаљено аутомобила и бачено бомби на кола или куће и колико је починилаца откривено.

Лидер ГИ СДП Оливер Ивановић истиче да једино што из полиције добије јесте одговор «да је истрага у току и да има помака»:

— Није битно ко је извршилац, већ ко их је на то натерао. Хоћемо ли до тога доћи зависи од тога колико ће се ангажовати међународна заједница и међународни фактори. Веома је важно да имамо и подршку Владе Србије.

Доктор КБЦ у Косовској Митровици и бивши председник општине Звечан Драгиша Миловић рекао је да се «неоткривањем налогодаваца и починилаца, шаље порука да насиље може да се користи у политичке сврхе».

Иначе, предводећи коалиције коју ће подржати и ГИ СДП, Миловић ће се кандидовати за првог човека Звечана.

 

Извор

Тагови: ; ; ; ;