1.БЕОГРАД ДОБИЈА БУЛЕВАР ХЕРОЈА СА KОШАРА. Гласање за име булевара који спаја Мост на Ади са Тошиним бунаром је трајало неколико недеља, било је разних опција и свима је дата могућност да изнесу своје идеје, а грађани Београда су донели одлуку да то буде — Булевар хероја са Kошара.

2.Хрватска ипак враћа старе таксе. Накнада за инспекцијски надзор и контролу усклађености воћа и поврћа са тржишним стандардима приликом увоза из трећих земаља у Хрватску са 2.000 куна биће враћена поново на 90 куна, потврдио је Мирко Шаровић, заменик председавајућег Већа министара БиХ и министар спољне трговине и економских односа БиХ. „Ово је апсолитна победа региона“, рекао је Шаровић. Подсетимо, Хрватска је 14. јула донела Правилник о инспекцијском надзору и контроли усклађености воћа и поврћа са тржишним стандардима којим је накнада за инспекцијски надзор повећана за 22 пута, односно са 90 на 2.000 куна, што је створило велике проблеме извозницима воћа и поврћа.

3.На Косову и Метохије недалеко од Централне Србије задржани па ослобођени грађани Русије и Србије. Власти самопроглашене „републике Косово“ су их оптужиле за илегалан прелаз. Укупно је било задржано петеро Срба и шест руских грађана, од којих су двојица мештана, чланови породица грађана Србије. Међу њима је била једна трудница и једна девојчица од 14 година. Сви су ослобођен након плаћања новчане казне.

1.Ових дана у српским а и у страним медијима се води расправа о будућности дијалога између Београда и Приштине. Идеја о српско–албанском разграничењу у ствари ставља по страни Косово и иницира дијалог између Београда и Тиране, односно Србије и Албаније, наводи се у анализи Спутњика посвећеној том предлогу.

2.Медији су најавили НАТО вежбе у Србији што је такође изазвало оштре реакције у јавности. О томе да ли су те информације истините и шта се каже о њима у Београду, разговарали смо са…. (напиши молим ветеране како треба да их представимо)

Из интервјуа – питања о вежби па о Косову

Тагови: