Општа туча избила је у једном ресторану у Задру где се одржавала свадбена вечера током које су летеле флаше, пепељаре, зубне протезе и наочаре, пише «Слободна далмација». Туча је избила након што је Ж.М. (58) полио водом пријатеља М.Б. јер је на плес позвао његову супругу.

Кад му је његов син приговорио, Ж. М. је према њему бацио стаклену боцу, али како се овај измакао, стаклена боца погодила је у главу његову супругу А. Б. која је плесала на плесном подијуму.

«Жена је задобила расекотину десног образа и поломљен јој је зуб, али сукоб је тек тада почео. Ж.М. је након тога ударио и у нос пепељаром М.Б. који је задобио нагњечења носа и површинске повреде главе, пише «Слободна далмација».

Пепељаром у главу

Осуђени Ж.М. је на суду испричао да је те вечере младожењи најпре приговорио што на вечери свирају «цајке» јер је он инвалид Домовинског рата, па му та музика смета. Навео је да боцу није могао да баци јер су на њему била три конобара, а три на М.Б., додавши како је овај њега гушио и тукао шаком, а и он њега «нормално». Његова госпођа је, како је рекао, од страха и шока кренула према вратима.

«Када ме погодио пепељаром излетела ми је протеза, пао сам и узео пепељару и кренуо да га гађам, али сам промашио»  посведочио је пред судом 58-годишњак.

«У том ме тренутку М.Б. ухватио рукама за врат и почео да ме гуши» , рекао је на суду, на што је М.Б. објаснио да га је 58-годишњак ударио тако да му је избио једно стакло из наочала.

Тражили протезу на поду

«Кад смо се потукли почели смо да се рвемо, гурамо, ударамо рукама. Гађао сам га чашом јер је он боцом гађао мог сина. Невеста ми је директно са свадбе отишла у болницу. Имала је посекотину на десној страни лица и зуб јој је разбијен», рекао је М.Б.

Једна од сведокиња је додала како је заједно са супругом Ж.М. тражило његову протезу на поду.

«Чим му је нашла протезу, супруга је узела торбу, напустила простор и отишла у предворје»  казала је.

Други сведок је додао како се све догодило у три секунде око поноћи када «мозак баш не ради».

Несрећна свадба одиграла се 2013. година, због које је на Опшинском суду у Задру на условну казну од осам месеци осуђен Ж. М. (58). Задранин се теретио за два кривична дела, угрожавање живота и наношење телесних повреда.

«Мрсна балканска свадба» се завршила одласком младенаца, и младожењином поруком гостима с микрофона «ајте сви у п… материну».

Слободна далмација

 

Тагови: ; ; ; ;