Званичници Шарлотсвила и америчке савезне државе Вриџиније прогласили су ванредно стање због марша десничара у том граду. Аутомобил улетео међу противнике марша, више повређених, један мртав.

Према наводима новинара РТ-а са лица места, аутомобил је улетео међу окупљене противнике марша, озбиљно повредивши више људи.

«Полиција Шарлотсвила и државе Вирџинија су на терену, где су пријављена три инцидента са аутомобилима. Пријављене су вишеструке повреде», наводи се у полицијском саопштењу.

Један од сведока изјавио је да је десетак особа повређено у инциденту који је он назвао «намерним», као и да је једна девојка повређена када се аутомобил вратио уназад и опет ударио.

Према исказима још неколико сведока, повређени су учесници контрамитинга, којим су желели да негодују због митинга међу којима су били присталице Кју Клукс Клана и симпатизери неонациста.

Претходно су две особе повређене у сукобу продесничарских група и контрамитингаша.

(ВИДЕО, ФОТО) Хаос у Америци: Проглашено ванредно стање у Вирџинији због марша ултрадесничара

Гувернер Вирџиније Тери Меколифи прогласио је ванредно стање пред одржавање великог скупа белих десничара у Шарлотсвилу, на коме се очекује присуство око 6.000 људи.

Градски менаџер Шарлотвила написао је на свом Твитер налогу да је ванредно стање проглашено да би се помогло држави да одговори на насиље на скупу у том граду.

 

РТС/РТ

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;