Један од најбољих атлетичара свих времена, велики шампион Јусеин Болт, није успео да заврши последњу трку у каријери, јер се у штафети 4џ100 метара повредио, па тако ни Јамајка није освојила медаљу у дисциплини у којој је на светским првенствима побеђивала четири пута заредом.

Трка је завршена сензационалним тријумфом Велике Британије, чији спринтери су успели да надмаше Американце и пођеднако сензационалне Јапанце, који су освојили треће место.

После првог пораза на великим такмичењима од 2008. године, који је доживео пре седам дана у трци на 100 метара, када је био трећи, очекивало се да ће Болт вечерас у легенду ипак отићи са златном медаљом око врата, али се, нажалост, потврдило да је у Лондон дошао неприпремљен.

Трчао је последњу измену, и када су сви очекивали да у свом препознатљивом финишу «претрчи» све ривале, после двадесетак метара му је, по свој прилици, страдао бутни мишић леве ноге и пао је на стазу.

Тако је каријеру завршио са 14 медаља на првенствима света, 11 златних, две сребрне и једном бронзаном, и девет златних одличја са Олимпијских игара. Једини је спринтер у историји који је на Олимпијским играма освојио шет златних медаља у појединачним тркама.

Ројтерс

Тагови: ; ; ;