Наступ Иване Шпановић на Светском првенству у Лондону усталасао је свет атлетике, а велика подршка Српкињи стигла је и од славног Мајкла Џонсона.

Ни дан после шокантне сцене из финала скока у даљ у престоници Енглеске страсти се нису смириле. Колико-толико ствар је покушао да ублажи тренер Иване Шпановић Горан Обрадовић који је одбацио тврдње о теоријама завере, али великани „краљице спортова” и даље грме на сав глас.

Међу онима који су јасно ставили до знања свима да је наша Ивана покрадена у финалу јесте и легендарни амерички спринтер Меџик Џонсон.

«Толико новца, толико технологије, а ви имате прикачене стране папира за леђа и груди најбољих спортиста и спортискиња света… И, оне се тако вијоре на ветру… То једноставно нема смисла. Име им пише и напред и позади, а то је све због спонзора – због новца «, рекао је Џонсон.

Он је током више него успешне каријере освојио четири златне медаље на олимпијским играма, као и осам најсјајнијих одличја на континенталним надметањима.

Да подсетимо, Ивана је у последњој серији забележила одличан скок, али јој се откачио број, дотакао песак и знатно умањио даљину.

Извор: Ноизз.рс

Тагови: ; ;