Два војника и три побуњеника убијена су ноћас у пуцњави у Кашмиру, наводи агенција АФП

Два војника и три побуњеника убијена су ноћас у пуцњави у Кашмиру, наводи агенција АФП, преносећи изјаве званичника.

Стотине индијских војника и припадника снага за сузбијање побуна претходно су опколиле Авниру, село смештено педесетак километара јужно од главног града Кашмира, Сринагара, после дојаве о присуству наоружаних милитаната у том подручју.

Уследио је жесток ватрени окршај, у којем су убијена три милитанта и два припадника војске, рекао је за АФП војни портпарол, пуковник Раџеш Калија.

Полицајац који је захтевао анонимност рекао је да су милитанти о којима је реч идентификовани као мештани.

Када се вест о њиховој погибији проширила, на стотине становника оближњих села изашло је на улице у знак протеста, бацајући камење на припаднике војске и узвикујући пароле против индијске власти, наводи агенција.

У одвојеном инциденту, побуњеници су јутрос отворили ватру на војни конвој у северном подручју Хаџин, ранивши два полицајца и једног војника, рекао је исти полицајац за АФП.

Један цивил и један војник убијени су јуче у пуцњави између индијских и пакистанских војника на фактичкој граници која дели територију Кашмира.

Од почетка године у сукобима је погинуло најмање 130 милитаната и 39 војника, наводи агенција, позивајући се на изјаве званичника.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;