Рејтинг америчког председника Доналда Трампа скочио је за шест процентних поена од како је он наговестио могућност војне акције против Северне Кореје, показало је најновије истраживање јавног мњења.

Проценат Американаца који подржавају Трампа повећан је са 39 одсто, колики је био пре недељу дана, на 45 одсто, показала је анкета коју је урадила агенција Расмусен Рипортс (Расмушен Репортс), наклоњена конзервативцима.

«Фокс њуз» указује да је последње истраживање Галупа поставља Трампов рејтинг на 37 одсто, али би новији подаци требало да буду објављени у понедељак. Бивши председник САД Барак Обама је, у отприлике сличном периоду свог мандата, имао подршку 54 одсто Американаца.

Анкета Расмусена показала је да је подршка Трампу скочила пошто је севернокоорејски лидер Ким Џонг-ун запретио да ће испалити ракету у воде недалеко од Гуама, америчке територије у Тихом океану.

Трампов одговор био је да ће се Пјонгјанг суочити са «ватром, бесом и, искрено, силом какву овај свет никад није видео». Он је наредних дана наставио са сличном реториком.

Ројтерс

Тагови: ; ;