Претукли су ме два пута, забранили ми кандидатуру за одборника у Кладњу на прошлим изборима и пишу ми измишљене кривичне пријаве и то зато што нисам дозволио изградњу меморијалног центра за погинуле борце тзв. Армије РБиХ на мојој земљи и што сам подржао референдум у Републици Српској.

Рекао је то «Гласу Српске» Денис Имамовић из Кладња, којем се живот претворио у ноћну мору након што је у јануару 2012. године рекао да ће три и по дунума грађевинског земљишта које се налази поред магистралног пута Кладањ — Власеница, на самој граници ФБиХ са Републиком Српском, у случају њеног отцепљења, поклонити председнику Милораду Додику.

Имамовић је раније рекао да није пристао да на његовој земљи буде саграђен меморијални центар за шехиде, јер се то коси са његовим ставовима.

«Моја људска права, живот и егзистенција од тада су угрожени у Кладњу и у целој ФБиХ. Људи ме гледају другим очима. Да не бих био ликвидиран, морам да потражим спас негде друго. Поједини моћници СДА обележили су ме као издајицу мог народа» — каже Имамовић и додаје да би волео да разговара са Додиком. Наглашава да су притисци појачани од прошлогодишњих локалних избора када се кандидовао за одборника у Скупштини општине Кладањ.

» Добио сам претеће поруке, али и батине чим сам се кандидовао, и због тога сам морао да одустанем од кандидатуре. Претучен сам на брани у Кладњу кад сам јавно подржао референдум у Српској. Раније ме је полиција претукла у Живиницама и за све повреде имам лекарске налазе. Иза тога стоји бивши командир у Полицијској станици у Кладњу Џавид Авдибашић, који ме је присилио да признам оно што нисам учинио» — рекао је Имамовић.

Додаје да му «пакују» разне проблеме и да му је шумар лани написао кривичну пријаву за робу коју је купио од Шумског газдинства Коњух и за шта има отпремницу.

» Поред Џавида Авдибашића, иза мог прогона стоје и директор Шумског газдинства Коњух Реуф Авдибашић који је рођак том полицијском командиру, те технички директор Халим Авдибеговић. Они су мене теретили да би прикрили свој криминал» — каже Имамовић.

Џавида Авдибашића у априлу су ухапсили припадници МУП-а Тузланског кантона, а Реуф Авдибашић и Алибеговић ухапшени су у марту. Реуф Авдибашић ухапшен је када је од власника пилане из Грачанице, иницијала С. Х., примао мито. Џавид Авдибашић одавао је службене тајне шумокрадицама, односно свом је рођаку дојављивао да се против њега спроводе посебне истражне радње. Осумњичен је и да је шумокрадицама дојављивао где се налазе полицијске патроле и шумарски инспектори. Судски процес против њих је у току, а до њихових изјава нисмо успјели да дођемо. Имамовић је нападе пријавио Полицијској станици у Кладњу, гдје су рекли да нису овлашћени да дају изјаве и да то могу само командир или замјеник. Повреде У налазу издатом у Клиници за неурохирургију Универзитетско-клиничког центра у Тузли од 24. јула 2016. године, који је потписао др Гордан Мехмедовић, наводи се да је Денис Имамовић задобио повреду главе, при чему је изгубио свест. У налазу др Јасмина Хасановића од 21. јуна 2015. године пише да су Имамовићу повређени глава и грудни кош.

Тагови: ; ; ;