Рудар са инвалидитетом из Красноармејскког округа Доњецка (територија под контролом Кијева) добио је данас финансијску помоћ у износу од 4000 гривна у оквиру хуманитарног програма за поновно уједињење народа Донбаса. Ово је прва исплата од почетка програма.

Према подацима Министарства за рад за помоћ се рудар обратио лично. Он је радио у руднику до 1997. године, када је повређен на послу, након чега се испоставило да ће бити везан за инвалидска колица. Након свих процедура, бивши рудар је добио 4000 гривна.

«Много хвала на помоћи и подршци. То је веома важно за људе попут мене — да знамо да вам је стало до нас и да водите бригу о нама. Постали смо таоци тешке политичке ситуације, нашли смо се на супротним странама линије разграничења, али ваши поступци нам дају наду за скоро уједињење. Хуманитарни програм је испружена рука помоћи онима који живе на територији Украјине», навело је министарство речи рудара.

Ранијеје, пре Дана рудара у Републици у циљу спровођења хуманитарног програма Уредбом шефа ДНР-а Александра Закхарченка донета одлука о исплати једнократне новчане помоћи запосленима у индустрији угља и особама са посебним радним заслугама пред Отаџбином. Нова могу да добију и рудари са територије ДНР-а која је под контролом Кијева.

Тагови: ; ; ; ; ;