ТНТ бомбе, гранате и запаљива смеса је пронађено код ухапшеног украјинског диверзаната на Криму, пријављено је од стране ФСБ-а.

Према властима, 12. августа је на Криму ухапшен диверзант Службе безбедности Украјине Генади Лимешко. Он је требало пронађеним средствима да оштети далековод, изазове одрон камења на путу и ​​запали комуналне објекате.

«Код ухапшеног је понашено два пакета ТНТ типа»200″ са запаљивим штапином ЖТП-50, школски механизам за активирање експлозивне направе, једна граната РГД-5 са ручним осигурачем, запаљива смеса, ручна тестера и дигиталним фотоапарат»,  наводи се у саопштењу.

Такође се наводи да је истрага у току као и потрага за могућим саучесницима.

Руска служба безбедности је ухапсилаљ агента Службе безбедности Украјине који је , припремао низ саботажа против  важне инфраструктуре на Криму. То је наведено у саопштењу ФСБ.

«ФСБ Русије и Републике Крим у Севастопољу је извела низ оперативних и обавештајних активности при чему је ухапшен агент Службе безбедности Украјине у Херсон региону, убачен на Крим у циљу  обављања субверзивних активности»,  наводи се у саопштењу.

Ухапшени Генади Лимешко је рођен у Харков региону.

Пре тога је радио у такозваној зони АТО као виши извиђачки стратег обавештавања у једној од јединица украјинске војске. Онда је дошао у Крим, где је, према руским службама безбедности, требао да изврши диверзију.

Тагови: ; ;