Осмогодишња девојчица је погинула, а најмање 12 особа је повређено када је синоћ аутомобил улетео у пицерију у департману Сена и Марна у париском региону, саопштава француска полиција и наводи да је возач ухапшен.

Истражитељи верују да је реч о намерном акту, али да је очигледно да нема везе да тероризмом, пренео је АФП саопштење јавног тужиоца у Моу.

Француско Министарство унутрашњих послова, у међувремену, је саопштило да је возач који је улетео у пицерију очигледно има самоубилачке намере и да се верује да инцидент није повезан са тероризмом, пренео је АП.

Према речима портпарола Министарства унутрашњих послова Пјер-Анрија Брандеа, мушкарац који је улетео у пицерију је рођен 1985. године и верује се да је покушао да почини самоубиство прошле седмице.

Бранде је рекао да је четворо људи теже повређено и још осморо задобило лакше повреде.

Како је изјавио неименовани полицијски званичник, возач је био психолошки нестабилан и није имао полицијски досије и додао да полиција не трага за помагачима.

У Француској је ванредно стање на снази од новембра 2015, када су изведени терористички напади у Паризу у којима је погинуло 130 особа.

Ројтерс

 

Тагови: ; ; ;