Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

22:47

Вечерас око 21:00 украјинске снаге су отвориле ватру на насеља Лењинское, Коминтерново, Заиченко, Саханка и Октобар на југу ДНР. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 64 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 17 насељених места Републике.Током напада погинула су два војника ДНР.

 

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Доњецки,  Голубовское,Желобок, Калиново, Калиновка и Логвиново. Током напада оштећена је кућа, помоћни објекат, две гараже и гасовод, а у насељу Доњецки рањен је један цивил.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су отварале ватру на Петровски рејон Доњецка, Спартак, Јасиновату и насеља на југу ДНР. Том приликом рањена је жена 1946. годиште а оштећено је 14 стамбених објеката.

 

 

Тагови: ; ;