Кад дрчни Хрват пожели да спроводи нека своја правила, онда цело туристичко место сноси последице. И не вреди им много што негодују, он на свако питање има један исти одговор — «Тужите ме суду!».

Denis Jerković / HANZA MEDIA

У ували Дуба у општини Сливно на хрватском приморју узбунили се мештани, пише Слободна Далмација.

„Што ради правна држава?! Ово је узурпација државног земљишта и самовоља појединца коме нико ништа не може. Ово је некада била мирна увала у којој су се купали углавном Неретвани, а данас је као на Дивљем западу. Испуштају отпадне и фекалне воде на плажу. По цести се постављају камени блокови, а никога није брига…“

Тим су речима купачи у ували Дуба у општини Сливно дочекали новинаре Слободне Далмације, огорчени на власника оближње куће Ивана Белиша, кога прозивају да стално испушта отпадне, могуће и фекалне воде на плажу, чак и усред дана, када је ту пуно људи и деце.

Он је од своје куће спровео пластичну цев право међу купаче на плажу, из које цури вода смеше боје. и то није све. Белиш је поставио и бетонске блокове, да се људи не паркирају испред и преко пута његове виле.

Denis Jerković / HANZA MEDIA

Белиш је власник апартмана за које многи тврде да су нелегални и на државном земљишту, које он изнајмљује. Блокови су на општинском, а чини се да је базен на државном. Суседи и купачи су све ово више пута пријављивали, али без ефекта. Сматрају да Белиш ужива заштиту општинских власти.

Међутим, сливањски начелник Смиљан Мустапић то одбацује. Каже да је пријаве проследио санитарној инспекцији.

«Ми смо ту само скретничари.  Узмемо дојаву коју шаљемо даље» , рекао нам је Мустапић.

Он не зна је ли на терену била «санитарна». Комунални  полицајац је донио решење да Бјелиш мора уклонити бетонске блокове. Иначе ће урадити полиција за неколико дана, објаснио је Мустапић, који не зна јесу ли кућа и базен илегални.

«Ако неко има такве информације, нека пријави «грађевинској», рекао је Мустапић.

Белиш тврди да је то само обична вода из базена, која се о упрљала док се сливала. Каже да му све подмећу љубоморни суседи  и да има «папире» за кућу и базен.

«Фекалне воде су измислили, само сам испустио кубик воде јер сам чистио филтер у базену. Све је то трајало три минуте — каже Белиш, и додаје: — Вода се сливала низ низбрдицу и покупила део јаловине и земље па је изгледало као да је прљава».

Denis Jerković / HANZA MEDIA

А блокови?

«Ја од пустих паркираних аута не могу из свог дворишта. Неки ред се мора знати. Двапут сам у два дана ударио у паркирана возила и морам платити по триста евра штете» — каже Белиш.

Он позива све који њега прозивају да га туже суду, где ће све објаснити.

 

Тагови: ; ; ;