Пожар који је избио данас у 13.35 сати у хали за производњу кинеске обуће у Јагодини локализован је, а у пожару није било повређених, саопштило је после подне Министарство унутрашњих послова.

 

У гашењу су учествовали ватрогасци спасиоци са пет ватрогасних возила, који су брзом интервенцијом спречили ширење пожара на друге објекте, наведено је у саопштењу.

Новинару Тањуга је на лицу места речено да су у гашењу пожара учествовали ватрогасаци из Јагодине, Цхуприје, Параћина и Рековца.

Тај део града је прекрио густ дим, који се осећа на изгорелу пластику, штипа за очи и гребе грло, а ватрогасци су, да би дошли до просторије из које је највише куљао густ црни дим и пламен, употребили багер, којим су срушили део зида.

Ватрогасци претпостављају да су у том делу зграде горели репродукциони материјал и готова роба.

Комадант Ватрогасног спасилачког батаљона Саша Игњатовић изјавио је раније Тањугу да ватрогасци улажу надљудске напоре да пожар брзо буде локализован.

Фабрика је смештена у простору бивше Трговинске компаније «Морава», на 1.000 квадратних метара, отворена је 19. марта и запошљава 20 радника, који у тренутку пожара нису били у фабрици због колетивног одмора.

Тагови: ;