Аутор популарног блога SNAFU Solomon, амерички маринац, који крије свој идентитет на интрнету, прокоментарисао је јучерашњи скандал, објављен у New York Times-у о испоруци ракетних носача украјинског конструкторског бироа «Јужмаш» Пјонгјангу.

«Украјина, коју смо ми дужни да подржавамо против Русије, испоручује технику за наоружавање Северној Кореји? Озбиљно?» — љути се он, цитирајући на свом блогу цитат из New York Times-а.

«Украјина. Наравно то је јебена Украјина. Од самог почетка сам се чудио, зашто смо ми дужни да подржавамо то гнездо нацизма, још од када сам први пут видео фотографију бригаде «Азов». Да и још: подржавати било чију страну у грађанском рату — је некако ненормално. Све време сам се питао, зашто то уопште треба нас да брине» — пише он.

«И сада ја сазнајем да су испоручивали компоненте за оружје Северне Кореје? Предајте их Русији, нека их она узме. Раздели, узме то што јој треба, а ми само да се наслонимо на столице и посматрамо».

«Шта је добро у овом плану? То, што ми можемо да добијемо исто што и северна Кореја, знајући да ће украјинци продати све што је потребно, коме год да је потребно». — пише маринац.

Блог SNAFU Solomon посвећен је оружју, питању борбе са тероризмом, војним стварима и политици. Аутор крије своје право име, пошто је тренутно још у служби америчке војске.

Тагови: ; ; ;