НАТО је политичка организација која се меше у унутрашње ствари Босне и Херцеговине, изјавио је за РТРС председник Републике Српске Милорад Додик и навео да се у Српској све више размишља о томе да се народ што скорије изјасни да ли је за улазак у НАТО.

Додик је рекао да је на делу отимање територије и имовине Српске кад је у питању одлука Уставног суда БиХ да одбаци апелацију Правобранилаштва Српске када је реч о војној имовини.

Он је напоменуо да је то наставак злоупотребе правосудног система, као и да ће због тога Српска морати да заштити своја права и интересе, преноси РТРС, позивајући се на Срну.

„Ово је веома озбиљна ствар, део је континуираних удара на Републику Српску, коју хоће да развласте од њене територије и имовине и у том погледу видљива је нит наставка злоупотребе правосудног система“, рекао је Додик.

Што се тиче понашања правосудних институција на нивоу БиХ, каже Додик, колико год они ликовали у овом времену, морају да знају да тиме само забијају клин у ковчег БиХ.

„Преко тога се сигурно неће проћи, то је отимачина и разбојништво највећег нивоа, игнорисање међународног права и Дејтонског споразума“, навео је председник Републике Српске.

НАТО штаб у Сарајеву поздравио је одлуку Уставног суда БиХ о одбацивању апелације Правобранилаштва Републике Српске о војној имовини, уз напомену да она није довољна за активирање Акционог плана за чланство.

Танјуг

Тагови: ; ; ;