Општински штаб за кризне ситуације Цетиња истиче да је ситуација са пожарима на подручју Ловћена изузетно сложена и апелује на грађане и организације да помогну у гашењу ватре.

Ватра прети да угрози Његошев маузолеј, туристичке објекте, Авантуристички парк, бунгалове Националног парка, али и куће мештана.

На хитној седници Општинског штаба за кризне ситуације на Ивановим коритима касно синоћ дефинисане су хитне мере и активности с циљем локализовања пожара у Националном парку «Ловћен».

«Ангажовани су сви ресурси да би се на најефикаснији начин локализовали и угасили пожари на територији Ловћена», саопштено је након седнице.

Општински штаб апеловао је на грађане и организације да помогну у гашењу пожара, да би се сачувала културна и природна добра Националног парка.

Сви добровољци, који желе да помогну, треба да се јаве на број телефона 041-123, а окупљање волонтера заказано је за данас у 10.00 часова на Ивановим коритима.

Из Општинског штаба наводе да су све ватрогасне екипе цетињске Службе заштите даноноћно на терену, а у акцију су укључени и припадници Службе заштите Националног парка, Војске и Министарства унутрашњих послова Црне Горе, као и ватрогасне екипе из Будве и Подгорице.

На Ловћен су дошле и ватрогасне екипе из Котора и Даниловграда, данас ће им се прикључити и екипе из Никшића, те сви запослени у службама заштите осталих националних паркова у Црној Гори.

Градоначелник Цетиња Александар Богдановић захвалио је свима који учествују у гашењу пожара који на овом подручју букте више од месец дана.

Тагови: ; ;