Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић истакао је јуче да је Унмик непријатан сведок за све који крше међународно право и да зато покушавају да га склоне.

Ђурић је коментаришући седницу у Савету безбедности о ситуацији на КиМ и то како види захтеве Приштине за укидање Унмика уз образложење да би тај новац могао боље да се потроши, рекао да је једнострано проглашење КиМ незаконито и да је зато њима потребно да се уклоне непријатни сведоци.

«Унмик је непријатан сведок за све оне који крше међународно право и илегалне сецесије наше јужне покрајине, погрома и злочина и свега што се дешава противно међународном праву. Сад би те земље које су пре само неколико година покушале да прекрајају наше границе, а сад говоре тобоже да никакве границе не могу да се прекрајају, они би хтели да сакрију Унмик и да се направе да је све одувек било онако како су они планирали», истакао је Ђурић и додао:

«Цинично је да представници појединих земаља, на пример Велике Британије, кажу да не може да се разговара о мењању граница на Балкану, које су они покушали да промене пре само неколико година».

Бета

Тагови: ; ; ;