Сигурно сте и ви од неког добили поруку упозорења на извесног господина под именом Фабризио Брамбилла који шаље Србима позиве за пријатељство, а онда им хакује профиле.

«Значи: Реци свим својим контактима са своје Месинџер листе да не прихватају захтев за пријатељство од Фабризио Брамбилла. Он има фотографију са једним псом. Он је хакер и повезао је свој систем на твиј акаунт Фејсбука. Ако га неко од твојих пријатеља прихвати, биће прикачен и на тебе, дакле осигурај се да га сви твоји пријатељи препознају. Хвала. Прослеђено како је примљено», стоји у поруци која се брзином муње проширила мрежом.

Наравно, кад се испоставило да је реч о превари, већ је било касно.

За то време, прави Фабризио Брамбилла, уметник из Болоње, ни крив ни дужан живи свој живот, качи на свој профил фотке и занимљиве спортске вести, и појма не би имао да је постао такав «страх и трепет» међу корисницима Фацебоока — да нису почели да му прете смрћу.

«Заиста? Шта рећи на ово?» , запитао се кад је видео објаву момка који се спрема да «оде у Италију да убије Фабризиа Брамбиллу».

И можемо само да замислимо како су га збуниле поруке на српском у фазону:

«Кога ти то хоћеш да хакујеш, а мајмуне?» и «Где ти је тај пас да га распорим?».

Срећом, неки су се нашли да му објасне да је постао вирал у Србији, бившој Југославији, али изгледа и остатку света.

Сад је од тога све испало као шала  где му неки траже аутограм или га моле да им постане пријатељ.

Мада, сумњамо да је њему баш забавно.

Иначе, за убудуће — профил на Фацебооку није могуће хаковати тако што ћете са неким постати пријатељ; такође, Фацебоок прати масовно додавање пријатеља и често тај потез означава као спам, па би било који налог који покуша да за кратко време дода велики број људи вероватно био обрисан.

Извор: Ноизз.рс

Тагови: ; ; ; ; ;