Либанска армија открила је оружје остављено од поражених милитаната из терористичке групе Џабат Фатех ал-Шам, раније позната као Ал-Нусра Фронт, на североистоку земље.

Либанска Национална новинска агенција (NNA), цитирајући неименованог званичника из Либанског генералное дирекције, Генералне безбедности, известила је у петак, да је патрола обавештајне службе нашла муницију у Вади Хамид голини источно од граничног града Арсал, не пружајући више детаља.

Међутим, Ројтерс је у петак цитирао неименован обавештајни извор да су нађене ракете земља-ваздух и један број америчких TOW анти-тенковских ракета, као и мноштво других типова граната и ракета.

Дана 29. јула, команданти либанског покрета отпора Хезболаха изјавили су да је група успешно завршила једно недељну војну офанзиву против ал-Нусре на периферији Арсала и суседног града Флита у Сирији, заузевши територију планинском подручју и убијајући око 150 терориста.

У августу 2014., терористичке групе Ал-Нусра и Даеш Такфири прегазили су либански североисточни погранични град Арсал, убијајући један број либанских војника. Узели су 30 војника талаца, од којих је већина пуштена.

Од тада, Хезболах и либанска војска бране Либан на североисточној граници земље.

Развој догађаја од петка долази пошто је либанска војска током протеклих неколико дана усредсређивала на дејства склоништа ДАЕШ-а дуж сиријске границе, враћајући више подручја из руку те терористичке групе. Такође долази након што је Сирија оптужила САД и Велику Британију о снабдевању хемијског оружја терористима у земљи.

PressTV

Тагови: ; ; ;