Џулија Монако је у тренутку напада у Барселони била у једној од продавница у Ла Рамбла улици у којој се напад и десио. То је по трећи пут ове године да је млада Аустралијанка преварила смрт.

Џулија је иначе из Мелбурна и била је у једном тржном центру са пријатељима кад се комби залетео у пешаке у центру Барселоне.

«У секунди се све променило, људи су почели да трче и да паниче. Сви су плакали и вриштали од страха. Део је бежао у продавнице како би се сакрили и заштитили — испричала је Џулија, пише хрватски сајт 24сата. Нисмо смели ни да приђемо до излога. Сигурна сам да ће ми мајка рећи да се вратим кући, али ја се не бојим да наставим своје путовање» , каже Монако.

У стравичном нападу, за који је одговорност преузела Исламска држава, је погинуло 14 особа, а око 100 је повређено.

То је трећи напад у последњих три месеца од када је Џулија кренула на пропутовање Европом.

У јуну ове године Џулија је била с пријетељима у Лондону кад се комби залетео у пешаке, а затим је уследио и напад ножевима на Лондон Бриџу, кад је настрадало седам особа, а 48 је повређено.

Џулија је на срећу тад била на метро станици и избегла је смртоносан напад.

Само неколико дана касније Аустралијанка је посетила славну катедралу Нотр Дам у Паризу, где је полиција пуцала на мушкараца који је чекићем насрнуо на њих.

Блиц

 

Тагови: ; ; ;