Председник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је за Танјуг да ће Српска кућа у Подгорици бити отворена у септембру.

 

„Српска кућа је један од најважнијих српских пројеката у Црној Гори од обнављања вишепартијског система. Под њеним кровом ће своје место наћи најважније културне адресе нашег народа, и сигурни смо да ће она бити од користи не само српском народу него читавој Црној Гори“, каже Мандић

 

Он напомиње да је у јавности било покушаја да се од овога пројекта направи неки баук само зато што у његовом формирању учествују културни и политички представници српског народа и Република Србија, што, како оцењује, показује својеврсну „антисрпску хистерију“ власти и квазикултурних кругова око ње.

 

„Таквима нарочито смета чињеница да ће Српска кућа играти значајну улогу у заштити српске духовности, националног идентитета и традиционалне Црне Горе. Сваки Србин треба да буде поносан на чињеницу да постоји место у коме ће се стварати и из којега ће се емитовати квалитетни културни, уметнички и други садржаји везани за наш национални идентитет“, истиче Мандић.

 

Влада Србије издвојила је из буџетске резерве око 3,4 милиона евра за градњу Српске куће, која се налази на атрактивној локацији у Подгорици, поред моста Миленијум, код Његошевог парка.

Тагови: ; ;