Анкара ће, као и раније, без одлагања дати одлучан одговор на све приетње, изјавио је турски премијер.

Турски премијер Бинали Илдирим коментарисао је могућност операције са учешћем турске војске у Сирији, посебно у подручјима Идлиб и Африн.

Према његовим речима, данас је ситуација у овим областима у Сирији веома компликована. «Није јасно ко, где и шта контролише. Нажалост, терористи међусобно предају контролу над одвојеним територијама. Имамо потпуни недостатак стабилности. Од свега тога страда локално становништво, као и Турска «, — рекао је Илдирим новинарима пред лет у Сингапур.

Шеф владе скренуо је пажњу на чињеницу да зоне напетости на северу Сирије непосредно припадају територији Турске. «Само дан раније, приликом покушаја илегалног преласка сиријско-турске границе, ухапшено је 5 ДАЕШ терориста», рекао је Илдирим.

Премијер је нагласио да ће Анкара, као и раније, без одлагања дати одлучан одговор на све приетње.

Шеф турске владе такође је назвао «потпуно нормалне» посете војних делегација и високих политичара из Ирана, Русије и неке друге земље Анкари. «Постоје заједнички кораци да се обезбеди дугорочни мир у Сирији. Преговори се одржавају у Астани. Такође предузимамо акције у сарадњи са снагама међународне коалиције. Турска настоји да обезбеди дугорочан прекид ватре, да донесе мир сиријској земљи.», — објаснио је Илдирим.

АА

Тагови: ; ; ;