Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Инфромације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

23:00

 

Вечерас су украјинске снаге покушале да изврше пробој линије фронта у рејону насеља Жабичево северно од Доњецка. Напад је одбијен, саопштила је оперативна команда ДНР.

У касним поподневним сатима украјинске снаге су започеле масовне нападе на територију ДНР. Под ватром су се нашли доњецки аеродром, Волво Центар, Јасиновата са индустријском зоном и Старомихајловка. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

19:32

 

Данас у поподневним сатима украјинске снаге напале су насеље Калиново у ЛНР. Према изјавама локалног становништва неколико кућа је запаљено а због константне ватре украјинских снага припадници Министарства за ванредне ситуације ЛНР нису у могућности да угасе пожар.

Данас у 15:00 украјинске снаге отвориле су ватру на насеље Трудовски западно од Доњецка. Том приликом погинуо је један припадник Министарства за ванредне ситуације ДНР док су двојица рањена. Они су страдали приликом гашења пожара у улици Зелени гај у Трудовском.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 45 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 16 насељених места Републике.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Алмазној, Фрунзе, Калиново, Доњецки и Желобок.

Тагови: ; ;