Поглавар филипинске католичке црвке кардинал Луис Тагле поручио је да се престане са «траћењем људских живота» у рату против дроге у тој земљи

Поглавар филипинске католичке црвке кардинал Луис Тагле поручио је да се престане са «траћењем људских живота» у рату против дроге у тој земљи у коме је и седамнаестогодишњи дечак међу бројним жртвама, преноси АФП.

У полицијиским нападима најмање је 76 људи убијено, саопштиле су власти, док су правне групе и законодавци осудили ову операцију као «неконтролисано убијање» у кампањи «рат против дроге» који је повео филипински председник Родриго Дутерте.

«Ударамо на савест оних који убијају чак и беспомоћне, престаните да траћите људске животе», навео је Кардинал Луис Тагле у саопштењу, преноси АФП.

Кардинал Тагле је поручио да проблем илегалне дроге не сме да се сведе на ниво политичког или криминалистичког нивоа и додао да је то хуманитарна брига која, како је рекао, утице на све, преноси АФП.

Филипински председник је након преузимања председничке функције објавио «рат против дроге» прошле године, у којем је убијено 3.263 дилера дроге, а више од 2.000 је извршило самоубиство.

Танјуг/Новости

Тагови: ; ; ;