Председник фракције Леве партије у Бундестагу, Дитмар Барч, сматра да неко ко познаје Русију не може да поверује да санкције могу нешто да постигну.

„Сматрам да је погрешна политика савезне владе која сматра да се уз помоћ санкција нешто може постићи. То је апсурдно. Ко познаје Русијају зна да су током Другог светског рата тамо милиони људи гинули од глади и жеђи и не може озбиљно да помисли да ће је ове глупе санкције бацити на колена“, одговорио је Барч на питање у интервјуу писцу Владимиру Каминеру објављеном на сајту таблоида „Билд“.

Раније је бивши немачки канцелар Герхард Шредер изјавио да европске и америчке санкције против Русије врше своју функцију „само условно“.

Односи Русије и Запада погоршали су се због ситуације у Украјини. Западне земље су увеле низ санкција против Руске Федерације, а Москва је предузела контрамере. Истовремено, Москва је више пута одбацивала оптужбе западних земаља о мешању у унутрашње послове Украјине, рекавши да није страна у украјинском сукобу у Донбасу и субјекат Минских споразума. Русија је такође више пута изјављивала да је контрапродуктивно разговарати с њом језиком санкција.

Спутник

Тагови: ; ; ;