Градоначелник Новог Пазара Нихад Бишевац изјавио је да су посмртни остаци, пронађени на месту где је планирана изградња Хитне службе у том граду, послати у Београд на анализу ДНК, а јавност ће о налазима бити обавештена чим резултати буду објављени.

Бишевац је за Танјуг рекао и да је одређен представник Града Новог Пазара, иначе, вештак судске медицине, који ће пратити цео процес утврђивања ДНК.

Истовремено је, каже, Град је упутио допис свим надлежним институцијама од којих се очекује, како каже, откривања праве истине о пореклу тих посмртних остатака.

Дописи су, према његовим речима, упућени Министарству правде, Вишем јавном тужилаштву, Републичком јавном тужилаштву и Одељењу Специјалног суда за ратне злочине.

«Свакодневно смо у контакту са Вишим јавним тужилаштвом, а посмртни остаци су у Републичком криминалистичком техничком центру где ће бити испитани. Град Нови Пазар је у сарадњи са Тужилаштвом формирао Комисију у којој Град представља др Фехим Јуковић, који ће пратити и извештавати о резултатима анализе», рекао је Бишевац.

Када буду саопштени први резултати, о њима ће бити обавештена и јавност, рекао је градоначелник.

Иначе, посмртни остаци пронађени су пре месец дана на темељима нове зграде Хитне службе у Новом Пазару а јавност у том граду узбуркана је јер се претпоставља да се ради о Пазарцима који су стрељани након Другог светског рата, а све због сарадње са тадашњим вођом тог града Аћифом ефендијом, који је такође стрељан.

Тагови: ; ;