Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Инфромације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

23:02

 

Вечерас око 21:30 украјинске снаге су отвориле ватру на насеље Спартак недалеко од доњецког аеродрома. Том приликом запаљено је девет кућа.

Током поподнева украјинске снаге напале су насеље Зајцево северно од Горловке. Том приликом запаљено је поље у околини насеље.

Око 14:30 украјинске снаге отвориле су ватру на Јасиновату. Том приликом под ватром су се нашли представници Заједничког центра за контролу и координацију помирења. На срећу жртава није било.

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за последња 24 сата 43 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 19 насељених места Републике.

 

13:22

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 11 пута напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска као и насеља Калиново, Красни Јар и Желобок. Током напада погинуо је један припадник Народне милиције док су двојица рањена а оштећено је осам кућа.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале Јасиновату. Том приликом рањена је жена 1948. годиште.

 

Тагови: ; ;