Понекад мали гест покаже колико неко може бити велики. Шпански пливач Фернано Алварез заслужује да понесе титулу Човек, за разлику од организатора Светског првенства за ветеране у Будимпешти који су као разлог одбијања да одрже минут ћутања за жртве терористичког напада у Барселони навели — да немају времена!?

Питамо се да ли је изгубљен минут времена вредан губљењу саосећања и поштовања према невино изгубљеним животима?

Снимак трке на 200 метара прсно са Светског првенства у Будимпешти великом брзином обилази свет — не због неког сјајног резултата, већ због геста шпанског пливача Фернанда Алвареза.

Након што је два дана покушавао да код организатора издејствује да се одржи минут ћутања, шпански пливач је одлучио да сам ода почаст.

Фернандо је још у петак послао писмо председнику такмичења са захтевом за одржавање минута ћутања, али није добио одговор. Након тога, је непосредно пред такмичење отишао у управу да се распита о свом мејлу и одлуци председника. У управи му је речено да они само прослеђују пошту али да не доносе одлуке.

Након тога Фернандо је заједно са спортским лекаром отишао код директора такмичења, који му је рекао да то није могуће, јер не могу да изгубе минут времена!!??

Фернандо је онда одлучио да то уради самостално.

Дат је знак за скок, сви пливачи су улетели у базен, а Алварез је остао да мирно стоји на свом месту погнуте главе. Након минута тишине скочио је у базен и последњи завршио трку.

«Морао сам то да урадим. То ми је било важније него све медаље света» — рекао је Алварез након трке.

Извор: Ноизз.рс/ la capital

Лола Ђорђевић

Тагови: ; ; ;