Припадници безбедносних структура дошли су до сазнања у којем параџемату се крије одбегли терориста Адем Карамуја (34) за којим је Интерпол расписао црвену потерницу јер је нестао са пријављене адресе након што му Суд БиХ послије правоснажне пресуде изречене у априлу није одредио притвор.

«Чека се налог за хапшење. Од расписивања потернице он највише времена проводи у једном параџемату, а у међувремену је на кратко посетио још два. Тај параџемат полиција је раније претресала, али је имала скромне резултате јер су информације процуриле до његових припадника. У друга два полиција никад није ушла» — изјавио је за «Глас Српске» неименовани извор из безбедносних структура.

Карамуја је ухапшен у полицијској акцији «Дамаск» 2014. године заједно са Енесом Мешићем и још неколико чланова његове групе, након чега је Тужилаштво БиХ против њих подигло оптужницу. Суд БиХ је 7. априла правоснажно осудио Карамују на двије године затвора због ратовања у Сирији за терористичку организацију Исламска држава, али му није одређен притвор, као ни осталим осуђенима из те групе. После неколико неуспелих покушаја да буде пронађен и упућен на издржавање казне за Карамујом је расписана црвена Интерполова потерницу.

Тагови: ; ;