Масовна туча миграната код Калеа

Више од 20 миграната повређено је у масовној тучи која је избила између Авганистанаца и Африканаца у близини француске луке Кале, саопштили су локални званичници.

Масовна туча миграната код Калеа

 

Туча у којој је учествовало око 200 људи почела је у ноћи између понедељка и уторка, а наставила се данас после подне, при чему су неки мигранти били наоружани металним шипкама и штаповима, преноси АФП.

Локалне власти у Калеу саопштиле су да је укупно 20 особа повређено, већином у току ноћи, док је канцеларија локалног тужиоца навела да је пет особа ухапшено.

Туча је избила након свађе коју је проузроковао један мигрант у алкохолисаном стању док је локална добротворна организација делила мигрантима бесплатну храну.

Кале је, иначе, „магнет“ за мигранте који желе да стигну до Британије, која се налази недалеко од те луке – одмах преко Ламанша.

Локалне власти и француска влада решене су да зауставе ширење импровизованих мигрантских кампова око лучке области, али су недавно, одлуком суда, биле принуђене да мигрантима обезбеде основне санитарне објекте.

Туче и покушаји проваљивања у камионе који иду ка Британији чести су проблеми са којима се полиција суочава у околини Калеа, напомиње француска агенција, уз подсећање да је почетком јула у тучи између афричких миграната из Еритреје и Етиопије повређено 16 особа.

Коментари: