Америчка тајна служба је пред банкротом због бројних путовања председника Доналда Трумпа и његове деце, пише УСА тудеј. Тајна служба више не може да плаћа стотине агената које су потребне за заштиту председника и његове породице, посебно због честих посета његовим имањима уз обалу.

Трампова поворка

Директор агенције Рандолф «Текс» Алес је у разговору за УСА Тудеј изјавио да је више од 1.000 агената већ сада досегло број прековремених сати превиђених за целу годину.

Трамп је скоро сваког викенда посећивао своја имања у Флориди, Њу Џерсију и Вирђинији, а његова деца су одлазила на пословна путовања у иностранствио

Алес је изјавио: «Председник има велику породицу, а наша законска одговорност је да их штитимо. Ја то не могу променити, немам та  овлашћења».

Он је рекао да Америчка тајна служба тренутно има највише лица под заштитом у Белој кући у историји.

Под заштитом су 42 особе, а тај број укључује 18 чланова Трампове породице. Број заштићених се од Обамине администрације повећао за 31 особу.

Тајна служба је само на најам возила за Трампове голф терене потрошила 60.000 долара, а на пословном путу Ерика Трампа у Уругвају, потрошили су око 100.000 долара само на хотелске собе.

dnevnik.rs/

Тагови: ; ; ;