Подгоричанину Маринку Бановићу, који је ухапшен пошто су у његовом аутомобилу пронађене две снајперске пушке, одређен је притвор до 72 сата. Полиција трага за још једном особом.

Приликом претреса аутомобила Маринка Бановића, полиција је пронашла две снајперске пушке са оптичким нишанима, пригушивачима и муницијом.

«Полицијски службеници су одузели предметно возило, које ће, као и пронађено оружје, муниција и остали предмети бити предмет вештачења у Форензичком центру ради утврђивања да ли су коришћени у извршењу неког кривичног дела, док ће се криминалистичком обрадом проверавати да ли су били намењени за извршење неког кривичног дела», истиче се у полицијском саопштењу.

Маринко Бановић је рођени брат Мирка Бановића — једног од команданата црногорске Специјалне антитерористичке јединице.

Бановићев адвокат Зоран Пиперовић каже да се његов брањеник пред тужитељком бранио ћутањем, а задржавање му је одређено из три основа – опасност од бекства, бојазни да не понови кривично дело и могућност утицаја на саучеснике.

Одбрана је на то решење уложила жалбу, а Бановић ће исказ дати тек када одбрана буде упозната са садржином списа.

Полиција трага за Ђуром Вујовићем, који је са Бановићем био у аутомобилу, али је побегао када је полиција зауставила аутомобил.

У потрагу за Вујовићем, који је полицији познат по извођењу разбојничких крађа, синоћ су били укључени и пси трагачи.

Тагови: ;