Румунска обалска стража саопштила је данас да је пресрела рибарски брод са 70 миграната, осумњичених да су покушали да илегално уђу у Румунију. Гранична полиција Румуније у оквиру обалске страже саопштила је да је касно синоћ приметила брод у близини града Констанце на Црном мору, да су полицајци спровели брод до луке и дозволили искрцавање мигрантима, и да је некима од њих пружена медицинска помоћ.

У групи су били 35 мушкараца, 12 жена и 23 малолетника, а властима су рекли да су из Ирака и Сирије, наводи се у саопштењу и додаје да је истрага у току.

У другом инциденту, румунска гранична полиција ухапсила је ноћас 24 мигранта из Сирије и Ирака, осумњичених да су покушали да илегално пређу границу с Мађарском и уђу у Шенген зону, чија је Мађарска чланица, а Румунија није.

Полиција је код града Надлача, у близини границе с Мађарском, зауставила камион у којем је пронашла осам мушкараца, три жене и 13 деце, од две до 16 година, наводи се у саопштењу полиције.

Већина миграната пронађених у камиону били су тражиоци азила у Румунији, а камион је возио Румун којег полиција сумњичи за кријумчарење миграната.

Бета

Тагови: ; ; ;