Бивша кандидаткиња за председника САД из Демократске странке Хилари Клинтон је, у својој новој књизи, описала Доналда Трампа као чудака, од којег ју је «подилазила језа» док је био са њом код бине, пред другу дебату током председничке кампање.

Хилари Клинтон је чак у једном тренутку размишљала да Трампу каже: «Одступи, чудаку», према изводима из њене књиге «What Happened», у којој је председничку кампању из 2016. године описала као «веселу, узнемирујућу и збуњујућу».

Демократска кандидаткиња је описала председничку дебату од 9. октобра у Сент Луису и колико се непријатно осећала на бини са Трампом, у дебати која је организована само два дана након што се у јавности појавио снимак на којем Трамп говори вулгарности о женама.

«То је била друга председничка дебата, а Доналд Трамп је био иза мене. Два дана раније, свет је чуо његове шале о пипкању жена. Сада смо били на малој бини и куда год да сам пошла, пратио ме је, буљио у мене, правио гримасе. Било је изузетно непријатно. Буквално ми је дисао за вратом. Јежила сам се», пише Хилари у мемоарима.

«То је био један од оних тренутака у којима бисте хтели да притиснете дугме за паузу и питате све остале шта би они урадили. Да ли да останете смирени и да наставите да се смејете, као да он није ту и не упада у ваш простор или да се окренете, погледате га у очи и викнете: ‘Одступи, чудаку, и склони се од мене.’ Знам да волиш да застрашујеш жене, али не можеш да застрашиш мене, зато се склони», пише Клинтон.

Одлучила се, како додаје, за прву опцију, и да остане мирна, али се у књизи ипак запитала да ли је требало да изабере другу опцију.

Тагови: ;