Темпо развоја и имплементације саудијског плана за исламизацију Балкана развија се систематски и покрива неколико земаља одједном, како би се ширење ислама посматрало као природни феномен у смислу тако угодне и свеприсутне «толеранције» коју заговара Европска унија.

Маркетиншки курс под називом «толеранција» добро функционише у Европи, где исламски центри, школе и различите продавнице нуде, не само да се упознавање са исламом у облику књижевности, већ и искушавају са лепом гардеробом.

И док истовремено европска «толеранција» доводи до потпуног моралног пропадања легализујући геј бракове деградирани ислам нежно мами култ културе и потпуну осуду тероризма обећавајући да ће свету (ако је могуће одмах и све) обезбедити.

На пример, бум у изградњи џамија није само нужност и један од главних приоритета у смислу исламизације.

Невладине организације у разним земљама Балкана за новац Саудијске Арабије учествују у изградњи исламских школа, џамија, обуци наставника, до тога, шта, из које литературе и како да се учи. Промишљено све до последњег детаља — много пажљивије у психолошком смислу, у односу на амерички пројекат ИСИЛ-а.

Васпитавање о љубави према вери,пуној посвећености и исправности, великодушним и лепим изгледом, не постављају само џамије, већ представља нови пут који ће пре или касније сви пратити.

Са таквим виртуозним перформансима, изградња џамија не може никако представљати сумњу  на исламизацију.

Иако се саудијске џамије разликују од традиционалних и проповедају тихи џихад, оне фигуративно говорећи представљају најмоћнији геополитички алат за ширење не само на Балкану, већ и широм Европе.

 

 

Асја Зујан-Бугарска специјално за News Front

Тагови: ; ;