21. августа у Балтичком мору, пронађено је обезглављено женско тело, саопштила је данска полиција, наводећи да је након идентификације утврђено да се ради о шведској новинарки Ким Вал. „ДНК тела се поклапа са Ким Вал”, саопштила је полиција на Твитеру најављујући ускоро конференцију за новинаре, преноси Ројтерс.

Фото: © twitter@cnni

Данска полиција је пре неколико дана саопштила да је Вал, која се водила као нестала од 11. августа када је интервјуисала власника једне подморнице, преминула у несрећи која се догодила на том пловилу, пре него што је потонуло. Власник подморнице Петер Мадсен је, како је саопштено, њено тело бацио у море, преноси АФП.

Мадсен, који је оптужен за убиство из нехата, рекао је полицији и суду да је „дошло до несреће на подморници која је проузроковала смрт Ким Вал, и да ју је након тога бацио у море, на неодређеној локацији јужно од Копенхагена”, саопштено је из полиције.

Мадсен је првобитно негирао оптужбе за убиство из нехата, тврдећи да је новинарка напустила подморницу у Копенхагену, пре него што је подморница потонула. Он је ухапшен неколико сати након што је његова подморница, тешка 40 тона и скоро 18 метара дуга, потонула код источне обале Данске.

Тагови: ; ; ; ;