Председник Грчке Прокопис Павлопулос честитао је кадетским репрезентативкама те државе, које су избачене са Европског првенства пошто су напустиле терен јер је на тренеркама стручног штаба противница писало Македонија, јављају грчки медији.

«Ваш став током Европског првенства био је принципијелан и одговоран, не само према нашој држави већ и према иделима спорта и спортског духа», поручио је Павлопулос младим рукометашицама.

Павлопулос је такође оштро критиковао Македонију, наводећи да «иредентизам, супротан међународном и европском праву подрива европске перспективе северног суседа».

Младе рукометашице Грчке напустиле су утакмицу против селекције Македоније на Европском првенству до 17 година, које се одржава у Скопљу, јер је на тренеркама стручног штаба супарница писало «Македонија», пренели су локални медији.

Европска рукометна федерација (ЕХФ) избацила је Гркиње са Првенства Европе у Скопљу.

Та казна је изречена зато што је руководство грчке репрезентације повукло младе рукометашице са терена 32 секунда након почетка утакмице против Македоније, незадовољно што је не тренеркама стручног штаба противничког тима писало «Македонија».

Грчка репрезентација је, дан касније, поред искључења са Европског првенства кажњена и новчано са 25.000 евра, са могућношћу да ће морати да плати и додатне трошкове.

 

РТС

Тагови: ; ; ; ;