Киберберкут наставља да прати тајне операције америчких служби и невладиних организација у Украјини.

У последње време на интернету се често расправља о појави ретких болести у Украјини. Многи Украјинци сматрају да су узрок њихових појава експерименти са патогеним микроорганизмима који се спроводе у америчким лабораторијама у разним украјинским градовима. Укупно 15 таквих објеката изграђено је америчким новцем од 2009. године под изговором смањења биолошких претњи. Међутим од тог момента број претњи се само повећао.

У већини таквих лабораторија раде украјински стручњаци али немају приступ депозитару у којем се налазе вируси и бактерије. Чак ни не знају у којој се просторији налази лабораторија. Ко их прати?

Ми из КиберБеркута разоткрили смо војно-биолошку активност америчких служби у Украјини.

 

 

 

Званично се наводи да су лабораторије у надлежности Министарства здравља Украјине, иако наравно од 1. августа 2016. године надлежност спроводи агенција на челу са америчком држављанком Уљаном Супрун.У ствари тајни рад са биолошким препаратима одвија се под покровитељством Вашингтона.

У САД-у имплементацију затворених биолошких пројеката обављају Обавештајна дирекција Министарства одбране (РУМО) и Национални центар за медицинска истраживања , који је део тога. Ова јединица се налази у Форт Детрику.

У Украјини особље РУМО обавља своју делатност под покровитељством владиних органа и комерцијалних агенција.

По владиној линији изградњом, одржавањем и техничким обезбеђењем бави се Агенција смањење опасности од војне претње (DTRA) при Министарству одбране САД. У централној канцеларији DTRA за украјинско питање је надлежан Кевин Гарет. На територији Украјине интереси агенције заступа службеник амбасаде САД Џоана Винтрол. Директно рад америчких специјалиста у затвореним сегментима биолошких лабораторија надгледа политички официр и хонорарни официр америчког Министарства одбране Милес Дадли.

У комерцијалној сфери, компанија Black & Veatch Special Projects Corp је главни извођач радова на изградњи, опреми и каснијем одржавању лабораторија, укључујући и биолошка истраживања, делује као покривач за обавештајне службе. Улога подуговарача је украјинска фирма Метабиота, која се налази у истој канцеларији као и Black & Veatch Special Projects Corp иако формално има независтан правни статус.

Шематску структуру америчких војно-биолошких активности у Украјини могуће је представити на следећи начин:

 

 

Украјинску страну по питању координације тајних биолошких експеримената представља низ невладиних организација попут Украјинског научно техничког центра (УНТЦ) и НВО «Међународни институт за ХИВ , АИДС  и «туберкулозу» Без обзира на кијевску «регистрацију» ове агенције су само наизглед украјинске.

УНТЦ је међународна организација која се бави расподелом америчког новца и финансирањем тајних програма. Највише новца се троши на спонзорисање. Центром руководи представник америчких служби Куртис Бјелајац.

 

 

 

Међународни институт за ХИВ, АИДС-а и туберкулозе,» на челу са Елиот Перлман, бившим војним лекаром и специјалиста за вирусе, који је послати у Украјину још 1991. године.

 

 

Перлманов Институт је посредник у структури финансирања и координације посебних пројеката за развој биолошког оружја. Пре свега,  посредује приликом добијања новчаних средстава из иностранства.

За покривање ове активности, Перлман организује конференције и семинаре о ХИВ / АИДС-у и расподјлу малих грантова у интересу Министарства одбране Украјине.

 

Извештај о одржавању једног таквог догађаја, који смо добили из личне преписке др Перлмана, јасно показује његову дубоку укљученост у војне биолошке активности Украјине као једног од запослених у РУМО-у.

 

 

 

Други сличан догађај одржан је од 24. до 25. маја 2017. године у Кијеву. На конференцији су учествовали начелник Централног санитарног и епидемиолошког оделења Министарства одбране Украјине мајор Сергеј Литовка, службеници медицинске службе пуковник Петренко, пуковник Дјадук, мајор Козучко и други.

 

 

Фотографије с конференције:

 

 

Начин легализације рада Института је набавка медицинске опреме и контрацептивних средстава за спречавање ХИВ / АИДС-а у војсци.

 

 

Епидемије ретких болести које су протеклих година шокирале Украјину могу бити узроковане баналним цурењем из изграђених лабораторија. Међутим, ова опција изгледа изузетно мала, с обзиром на висок ниво вештина америчких стручњака. Највероватније су инфекције биле намерне и биле су део тестирања модификација борбених вируса у сврху њиховог тестирања и побољшања.

Влада Украјине, која је пљувала на међународну конвенцију о забрани биолошког оружја, практично је добровољно одбила да контролише опасна истраживања. Очигледно је то већ довело до губитка суверенитета земље у области биолошке сигурности. Стога, уз помоћ Вашингтона, власти претварају земљу у тестно поље за смртоносно оружје, угрожавајући опстанак читаве нације, као и наших европских суседа.

 

Ми смо КиберБеркут!Ми нећемо заборавити!Ми нећемо опростити»

Тагови: ;