Познати у Бугарској због своје мисије међу бугарским муслиманима, који долази из муслиманске породице свештеник Бојана Сариев је рекао да Родопи могу да прогласи аутономију, јер су у рукама «Покрета за права и слободе» (ДПС) — странке које су подржале углавном Турци и друге муслиманске земље. Значајан део муслимана Бугарске живи на Родопима.

«Родопи су у рукама ДПС-а. Они се спремају за аутономију. Она у суштини већ функционише — али још није територијална, већ политичка», рекао је свештеник.

«Сва политичка и економска моћ на Родоповима припада ДПС-у, и постоји културна и верска аутономија. Остаје да се направи још један корак и прогласи територијална аутономија. И овај корак ће бити учињен: Турска жели проширење»,каже Бојан.

Он је позвао Бугаре да буду спремни да бране своју територију, наглашавајући да то са уништеном војском и системом одбране неће бити лако.

«Ислам, у принципу, тежи ка светској доминацији, а у последњих неколико деценија користи сва средства да рашири своју власт, — каже свештеник. — Имигрант талас који смо видели пре неколико година је један од начина запоседања западне цивилизације ширећи ислам у њиховим земљма. Погледајте како се брзо граде џамије у западним земљама, како се брзо тамо повећава број муслимана! Све то није само због испуњавања њихових духовних потреба, већ је део дубљег глобалног плана.»

Тагови: ; ; ; ; ; ;