Незадовољни радник упуцао је данас једну особу у ресторану која је хоспитализована и држи таоце у том локалу, изјавио је градоначелник Чарлстона Џон Текленбург наводећи да није акт тероризма или расизма

Незадовољни радник упуцао је данас једну особу у ресторану која је хоспитализована и држи таоце у том локалу, изјавио је градоначелник Чарлстона Џон Текленбург наводећи да није акт тероризма или расизма.

«У овом тренутку знамо да је особа која је пуцала незадовољни радник. То није чин тероризма, ни злочин из мржње», рекао је Текленбарг новинарима.

Он је казао у каквом стању је рањена особа нити колико људи се налази у ресторану, преноси АП.

Амерички медији су претходно јавили да су је на десетине полицајаца кренуло је у центар Чарлстона након што је полиција саопштила да постоји потенцијална пуцњава недалеко од ресторана и продавница популарних међу туристима.

Пуцњава је пријављена у улици Кинг око подне по локалном времену.

Том и Петси Плент рекли су за чарлстонски локални лист да јели у ресторану Вирџинија и видели једног мушкарца како излази из кухиње са пиштољем у руци вичућу: «Нови шеф је у граду».

Према њиховим речима, мушкарац је изгледао као «обичан деда, али је имао луд поглед».

Њих двоје су успели да побегну на задња врата.

На лице места послати су специјални полицијски тимови као и јединица за деминирање, а људи су упозорени да остану у зградама или да напусте ту зону.

Танјуг/Новости

Тагови: ; ; ;