Навијачи фудбалског клуба Црвена звезда су још једном на делу показали своју хуманост. У дванаестој по реду акцији добровољног давања крви организованој у Медија центру на «Маракани», оборили су рекорде дате драгоцене течности у једном дану.

У уторак  22 . августа, првог дана акције прикупљања крви у  периоду од 9 до 18 часова, прикупљено је чак 720 јединица крви, што је апсолутни рекорд Завода за трансфузију када се у обзир узме једнодневни учинак.

Медија центар је био претесан да прими све они који су желели да дају драгоцену течност.

Већ од првих јутарњих сати и почетка акције било је јасно да ће бити надмашен претходни рекорд. Младићи и девојке су стрпљиво чекали у реду да би овим гестом исказали своју хуманост, и свакако љубав према црвено – белима.

фото Лола Ђорђевић

У тренутку када је дописница News Fronta посетила Медија центар нашег најтрофејнијег клуба, имала је част да упозна вероватно најмлађег звездаша који је присуствовао акцији. Збуњен свом том гужвом и пажњом коју је изазвао, својим крупним очима из носиљке нас је посматрао тромесечни навијач црвено-белих.

фото Лола Ђорђевић

Захваљујући  хуманости навијача црвено –белих и сарадњи  Министарства здравља и фудбалског клуба Црвена звезда која је позвала своје навијаче да се одазову апелу да се да крв, обезбеђене су довољне резерве ове драгоцене течности, које су иначе у летњем периоду  дефицитарне.

Како је истакла Гордана Антуљесков, потпарол Института за трансфузију крви, у летњем периоду су залихе крви на јако ниском нивоу, посебно Рх негативне крвне групе, тако да ће ова акција допринети стабилизацији резерви ове драгоцене течности.
фото Лола Ђорђевић
Докторка Славица Јовановић је истакла да је велики одазив црвено-белих нешто што из године у годину уобичајно за сваку акцију давања крви коју је организовао фк Црвена звезда.
 
Акција «Црвено-бела крв» у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије организује већ 12. пут, наведено је на званичном сајту Црвене звезде.
 
Сви даваоци крви су на поклон добили улазницу за реванш меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе између Црвене звезде и Краснодара који се игра вечерас од 21 сат.
Лола Ђорђевић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;